'UEFA speelt met idee om 'wildcards' in te voeren in Champions League'

'UEFA speelt met idee om 'wildcards' in te voeren in Champions League'

16-04-2022 14:02 Laatste update: 14:13
54

De UEFA speelt met het idee om 'wildcards' in te voeren in de Champions League. Daardoor kunnen clubs die zich via de competitie niet weten te plaatsen alsnog deelnemen aan het hoogste Europese toernooi. 

Dat melden diverse media. Een voorbeeld: in Engeland plaatsen de eerste drie clubs zich rechtsstreeks voor de Champions League, de nummer vier moet voorrondes afwerken. Op basis van de coëfficiënten zou dan ook de nummer vijf van de Premier League naar de Champions League mogen. Het idee stuit op de nodige weerstand, omdat het door menigeen gezien wordt als een eliteplannetje van de UEFA om grotere clubs te ontzien die toevallig een minder seizoen draaien, maar toch gewoon de Champions League in kunnen.

Wedden

Meer odds

Op basis van de huidige stand zou Arsenal dan de Champions League in mogen, terwijl nummer zes West Ham United vindt dat het meer verdient dan het nu wellicht krijgt. "Als we eerlijk zijn over een club die terug is in Europa, zou je moeten zeggen dat we nieuw zijn", zegt manager David Moyes (foto) in Engelse media. "Ik wed dat de UEFA niet had verwacht dat West Ham zich in deze positie zou bevinden. Maar dat is wel wat er gebeurt. En daarom moeten we de UEFA blijven aanmoedigen om andere teams toe te laten. Kijk eens hoe goed we het hebben gedaan."