Hiddink adviseert Schmidt: 'Dit is iets wat spelers van PSV aan moeten kunnen'

Hiddink adviseert Schmidt: 'Dit is iets wat spelers van PSV aan moeten kunnen'

16-04-2022 14:09
30

Guus Hiddink heeft er alle vertrouwen in dat PSV zondag de beker kan pakken. De Eindhovenaren zijn volgens hem klaar voor de strijd met Ajax.

PSV strijdt na de uitschakeling in de Conference League door Leicester City niet meer op drie fronten mee, maar toch spreekt Hiddink van een aardig seizoen voor de Brabanders. "Het zou wel mooi zijn als ze een prijs pakken", zegt hij tegen De Telegraaf. "Er is dit seizoen veel kritiek geweest, maar ze hebben toch lang op drie fronten meegestreden. In de eerste helft tegen FC Twente hebben ze het te makkelijk weggegeven, maar daarvan is de ploeg wel goed teruggekomen."

Vermoeidheid na de wedstrijd van donderdag mag geen rol spelen, zegt Hiddink. Hij vindt dat Ajax geen voordeel heeft van het feit dat zij vorige week zaterdag hun laatste wedstrijd speelden. "PSV moet dat aankunnen. Zo aan het einde van het seizoen moet je niet te veel meer calculeren en gewoon je beste spelers opstellen. De beker is gewoon een hele mooie prijs en zeker met een finale als die we nu hebben."