Veltman en Brighton geven Champions League-kansen van Spurs een knauw

16-04-2022 15:25 Laatste update: 15:54
22

Tottenham Hotspur is op eigen veld in de laatste minuut tegen een nederlaag aangelopen. was gedurende de hele wedstrijd al de bovenliggende partij en de 0-1 van Leandro Trossard viel laat, maar was bijzonder verdiend.

Met ploegen als Arsenal en Manchester United op de loer was het voor nummer vier Tottenham Hotspur zaak om geen fout te maken tegen Brighton. Spurs en manager Antonio Conte willen koste wat het kost die vierde plaats vasthouden om volgend seizoen aan de Champions League deel te mogen nemen, maar kwamen tegen The Seagulls in de problemen.

De gasten uit Zuid-Engeland, waar Joël Veltman in de basis stond, hadden het namelijk prima voor elkaar in het Tottenham Hotspur Stadium. In grote delen van de wedstrijd waren ze zelfs beter dan Spurs en de 0-1 was verdiender dan de 1-0. Leandro Trossard nam die 0-1 uiteindelijk voor zijn rekening, zij het bijzonder laat. In minuut 89 prikte de Belg raak en daar kwam Spurs niet meer bovenop. Ook Steven Bergwijn, die drie minuten voor tijd mocht invallen, kon de meubelen niet redden.

De strijd om de Engelse Champions League-tickets wordt er door de nederlaag van Tottenham niet minder spannend om. Spurs heeft nu een voorsprong van drie punten op aartsrivaal Arsenal, dat vijfde staat en nog twee wedstrijden tegoed heeft. Ook Man United kan, als het hun inhaalwedstrijd wint, op drie punten komen en doet nog mee.