Volendam heel dicht bij promotie: Ihattaren-loos Jong Ajax na rust opzij gezet

16-04-2022 18:27 Laatste update: 19:37
28

FC Volendam heeft een belangrijke stap naar directe promotie naar de Eredivisie gezet. Tegen Jong Ajax had de ploeg van Wim Jonk het een helft lang lastig, maar na rust werd het verschil gemaakt: 3-1.

Jong Ajax trad aan zonder Mohamed Ihattaren. De negentienjarige spelmaker ontbrak voor het uitduel met Volendam, aangezien hij naar verluidt zondagmiddag zijn opwachting kan maken in de bekerfinale tegen PSV. Al na twee minuten kwamen de bezoekers uit Amsterdam op voorsprong in het vissersdorp. Naci Ünüvar gleed na een individuele actie uit, waarna de bal plots voor de voeten van Christian Rasmussen kwam. De spits faalde oog in oog met de Volendam-sluitpost niet. Na een halfuur bracht clubtopscorer Robert Mühren de thuisploeg via de strafschopstip weer op gelijke hoogte.

Tot overmaat van ramp moest de ploeg van John Heitinga even later met tien man verder. Enric Llansana botste met zijn directe tegenstander en de arbiter van dienst beoordeelde dit als een doorgebroken speler. In een overtal wist Volendam de beloftenploeg van Ajax uit elkaar te spelen. Zes minuten na rust tekende Gaetano Oristanio voor de tweede Volendam-treffer, terwijl Mühren een kwartier voor tijd ook nog een duit in het zakje deed.

Volendam staat door de overwinning met nog drie duels te gaan zeven punten los van nummer drie FC Eindhoven. Promotie lijkt daarmee niet meer mis te kunnen gaan. Het kampioenschap lijkt tegelijkertijd een utopie voor de Noord-Hollanders: het gat met koploper FC Emmen bedraagt zes punten.