ESPN vraagt Heitinga om bevestiging: 'Niet de enige die meetraint'

ESPN vraagt Heitinga om bevestiging: 'Niet de enige die meetraint'

16 april - 18:44 Laatste update: 18:54
57

John Heitinga nuanceert de berichten uit de media dat Mohamed Ihattaren zondagmiddag bij de Ajax-selectie zit voor de finale van de KNVB Beker tegen PSV. De Jong Ajax-trainer stelt dat Erik ten Hag uit meerdere smaken kan kiezen. 

De beloftenploeg trad zaterdagmiddag tegen FC Volendam (3-1) niet op volle oorlogssterkte aan. Waar normaliter Brian Brobbey, Mohamed Daramy en Danilo geregeld hun opwachting maken, bleven zij in Amsterdam achter. Datzelfde gold voor Ihattaren, die onlangs pas zijn basisdebuut voor Jong Ajax maakte. "Hij staat op het trainingsveld bij het eerste", verklaart Heitinga tegenover ESPN de afwezigheid van de middenvelder. 

"Ajax 1 is leidend", vervolgt de oud-international. "Zij trainen vandaag, maar hij is niet de enige die nu meetraint. Uiteindelijk is het aan Erik (Ten Hag, red.) om de selectie voor morgen bekend te maken. De Telegraaf wist eerder op de zaterdag te melden dat Ihattaren zijn opwachting in de hoofdmacht kan maken tegen zijn voormalig werkgever. Naast Ihattaren zou ook Enric Llansana bij de selectie van Ten Hag zitten. De centrumverdediger speelde tegen Volendam nog wel mee, maar kreeg vlak voor rust rood na het neerhalen van een doorgebroken speler.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie