Gullit adviseert Van Gaal: 'Hij kan zo'n man in zijn systeem wel gebruiken'

Gullit adviseert Van Gaal: 'Hij kan zo'n man in zijn systeem wel gebruiken'

16-04-2022 20:01
24

Ruud Gullit denkt dat Bologna-middenvelder Jerdy Schouten niet misstaat in het Nederlands elftal. De analist ziet dat de oud-speler van Excelsior zich uitstekend ontwikkelt in de Serie A

Schouten speelt zaterdagavond met Bologna tegen Juventus en Gullit roemt in de Ziggo Sport-studio de kwaliteiten van de Nederlander. "Hij heeft rust aan de bal, speelt de bal naar de goede kleur en staat steeds op de juiste plek", oordeelt de voormalig international lovend. "Louis (Van Gaal, red.) kan zo'n man wel gebruiken in het systeem dat hij wil spelen. Het is een jongen die het goed doet. Als je in Italië kan voetballen, kan je het niveau van Oranje aan."

Afgelopen seizoen kon Schouten rekenen op interesse uit de subtop en top van de Serie A, waaronder Atalanta Bergamo. "Dat kan ik begrijpen, die spelen in hetzelfde systeem. Ik weet niet hoe hij zich in een ander systeem manifesteert", vraagt Gullit zich af. De analist draagt Schouten aan in de Eredivisie. "Je ziet dat hij rust in zijn spel heeft. Dat kan PSV wel gebruiken."