Schouten en co. pijnigen Juventus: Scudetto definitief uit zicht voor De Ligt

16-04-2022 20:25
20

Juventus kan de Scudetto definitief uit het hoofd zetten. In eigen huis kwamen de Italianen tegen Bologna met uitblinker Jerdy Schouten en Mitchell Dijks niet verder dan 1-1. Marko Arnautovic leek de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen, maar Dusan Vlahovic tekende diep in de blessuretijd voor de gelijkmaker.

Om het gat tot koploper AC Milan terug te brengen tot zes punten moest Juventus winnen van Bologna. Met een voorhoede bestaande uit Paulo Dybala, Álvaro Morata en Vlahovic leek het op voorhand niet al te lastig om de nummer elf van de competitie opzij te zetten, maar in de praktijk bleek het moeilijker dan verwacht. Hoewel de beste kansen voor De Oude Dame waren, kwam Bologna er onder leiding van de dirigerende Schouten een aantal keer goed onderuit.

De goal van Arnautovic vlak na rust kwam dan ook niet helemaal uit de lucht vallen. Na een goede combinatie met Schouten werd de voormalig FC Twente-speler de diepte ingestuurd. Arnautovic passeerde Wojciech Szczesny en schoot voor een leeg doel raak. Vijf minuten later was Matthijs de Ligt dicht bij de gelijkmaker, al miste zijn inzet de juiste richting. De Nederlander raakte bij het moment geblesseerd en moest noodgedwongen het veld verlaten.

In een knotsgekke slotfase kregen Bologna-spelers Gary Medel en Adama Soumaoro allebei rood in één minuut tijd, waardoor Juventus vol op de 1-1 kon jagen. In de vijfde minuut van de blessuretijd was Vlahovic te gevierde man, al viel er voor Juventus alsnog weinig te juichen. De Italiaanse grootmacht moet alle zeilen bijzetten om Champions League-voetbal veilig te stellen. Nummer vijf AS Roma kan Juventus naderen tot op drie punten.