Sparta voor 6 minuten naar Arnhem: 'Krankzinnig, bijna een andere sport'

Sparta voor 6 minuten naar Arnhem: 'Krankzinnig, bijna een andere sport'

16-04-2022 22:31
33

Sparta-verdediger Bart Vriends kan alleen maar bittere conclusies trekken na de verloren inhaalwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Na de 3-0 nederlaag tegen een directe concurrent blijft Sparta hekkensluiter in de Eredivisie.

Trainer Henk Fraser liet al weten dat Sparta op mentaliteit af werd getroefd, Vriends heeft ook geen fijn begin van het paasweekend. "De paasbrunch? Dat zit er sowieso niet in, omdat we morgen (zondag, red.) en maandag weer trainen en dinsdag weer spelen. Maar al zat die erin, dan zit ik niet grijnzend aan tafel", aldus de centrale verdediger in gesprek met ESPN. "Het was een rampavond. Het was een leven-of-dood-wedstrijd, een cruciale, waarbij we in de survivalmodus hadden moeten staan. En dat is geen moment gelukt: we waren afgebluft, in alle eerlijkheid, door Fortuna, eigenlijk vanaf het allereerste begin."

Dinsdag wacht de volgende opdracht en de meest curieuze wedstrijd in de carrière van Vriends, die voor zes minuten op en neer mag naar Arnhem: Sparta verdedigt een 0-1 voorsprong in het restant van de wedstrijd tegen Vitesse. Volgens Vriends zijn dat 'gouden punten' die over de streep getrokken moeten worden. "Ik vind het krankzinnig, ik heb het nooit eerder meegemaakt, niet eens twintig minuten. Dus er zit ook iets interessants en unieks aan. Bijna een andere sport, zou je kunnen zeggen, zes minuten lang proberen om geen goal tegen te krijgen…"

Als de missie in Arnhem slaagt, springt Sparta alsnog over Willem II en PEC Zwolle heen naar plek zestien. Vrijdag volgt alweer de uitwedstrijd tegen FC Twente.