NAC steelt diep in extra tijd zege, plotse promotiedromen Almere City op de tocht

NAC steelt diep in extra tijd zege, plotse promotiedromen Almere City op de tocht

16 april - 22:56 Laatste update: 23:09
Keuken Kampioen Divisie 29 Reacties

De promotiekansen van Almere City hebben zaterdagavond een knauw gekregen, terwijl NAC Breda zich zelf een grote dienst heeft bewezen. De nummers veertien en acht van de Keuken Kampioen Divisie leken met 1-1 gelijk te spelen in Flevoland, maar NAC toonde zich van zijn meest wrede kant en stal in minuut 97 alsnog de overwinning.

Voor rust gebeurde er niet veel in het Yanmar Stadion, afgezien van twee gevaarlijke momenten aan beide zijden. Odysseas Velanas raakte van grote afstand de lat en Maarten Pouwels liet namens de thuisploeg een opgelegde kans liggen. Direct na rust werd het opeens 0-1 door Velanas, die op aangeven van Yassine Azzagari knap raak kopte.

Almere City zette hierop de achtervolging in en bestookte het doel van Nick Olij, die schitterend wist te redden op een inzet van Lance Duijvestijn. Na een uur spelen werd de druk van de gastheren NAC alsnog te machtig: Bram van Vlerken kopte in uit een corner en Dion Malone werkte de bal ongelukkigerwijs in zijn eigen doel. Na die 1-1 bleef Almere City drukken, maar NAC hield stand. In de absolute slotfase werd Naoufal Bannis zelfs nog gelanceerd door Velanas: 1-2, meteen einde wedstrijd.

Almere City opende de vierde periode nog met vijf zeges op rij, maar is inmiddels gepasseerd door het al gepromoveerde FC Emmen en Roda JC. Als dit zo blijft in de laatste drie speelrondes, mag ook de nummer negen play-offs spelen en kan NAC het zich dus permitteren om nog één plekje te zakken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s