Volendam niet bang voor De Graafschap-scenario: Wij zijn De Graafschap niet

Volendam niet bang voor De Graafschap-scenario: "Wij zijn De Graafschap niet"

16 april - 23:58
21

FC Volendam staat na achttien jaar Keuken Kampioen Divisie op de drempel van een terugkeer in de Eredivisie. Bilal Ould-Chikh durft het na de zege op Jong Ajax van zaterdag wel aan, ondanks de gedachten aan de ineenstorting van De Graafschap vorig seizoen.

Volendam speelt nog tegen FC Den Bosch, FC Dordrecht en FC Eindhoven en heeft nog één overwinning nodig om promotie veilig te stellen. De Graafschap stond er vorig seizoen ook goed voor, maar speelde zijn laatste vier wedstrijden gelijk en viel op doelsaldo nog buiten de directe promotieplekken. "Maar wij zijn De Graafschap niet", countert Ould-Chikh, als dit door ESPN in herinnering wordt geroepen. "Je hebt nog één overwinning nodig en dan sta je in de Eredivisie. Dus in principe sta je met één been in de Eredivisie."

Het Andere Oranje koerst het hele seizoen al of op promotie, al leek het even helemaal mis te gaan. Na een serie van wedstrijden zonder overwinning nam FC Emmen de eerste plek over, maar Volendam lijkt op tijd wakker te zijn geworden: na de zeges op De Graafschap en Jong Ajax was het groot feest aan De Dijk. "Wij hebben de afgelopen tijd in een dipje gezeten", erkent Ould-Chikh. "Iedereen heeft gezien dat wij daar goed uitgekomen zijn. Dus wij gaan gewoon die wedstrijd tegen FC Den Bosch winnen. Ik heb gemerkt dat deze groep gewoon sterk bij elkaar is gebleven."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie