Maduro speelde bekerfinale met Huntelaar: 'Hij was de grote man'

Maduro speelde bekerfinale met Huntelaar: 'Hij was de grote man'

17-04-2022 08:59 Laatste update: 09:57
5

Hedwiges Maduro speelde in 2006 bij Ajax, toen de club voor het laatst PSV trof in de bekerfinale. De oud-speler verwacht dat de Amsterdammers ook deze keer aan het langste eind zullen trekken. 

"We hadden best een aardig team als je naar de namen kijkt", zegt Maduro in gesprek met AjaxShowtime. "Klaas-Jan Huntelaar was de grote man. Het jaar ervoor hadden we moeite met doelpunten scoren. We hadden ook namen als Heitinga en Vermaelen", voegt de oud-speler toe.

De KNVB Beker blijft belangrijk voor clubs, zegt de oud-speler van onder meer Ajax en Sevilla. "Natuurlijk is het hoogste doel niet om de beker te winnen, want je wil kampioen worden en ver komen in de Champions League, maar een prijs is een prijs. Je moet het zien als een kans om je palmares te vergroten."

Maduro ziet dat zijn oude club het de laatste weken moeilijk heeft. "Ik denk dat de keeperswissel het grootste probleem is geweest. Sinds Pasveer eruit is, is er bij Ajax veel minder stabiliteit achterin. Zo zie je maar hoe belangrijk een keeper is voor een team. Verder staan de spelers en trainer in de belangstelling en dat doet iets met een club", weet ook Maduro. De oud-speler is assistent-trainer van Almere City en hoofdtrainer van het O21-elftal en werd gevolgd door meerdere Eredivisie-clubs.

De oud-speler van Ajax denkt dat Ajax de beker zondagavond in de lucht houdt. "Ik verwacht dat Ajax aan het langste eind trekt, maar met een minimaal verschil."