Llansana mag toch mee naar De Kuip met Ajax 1: 'De regel is veranderd'

Llansana mag toch mee naar De Kuip met Ajax 1: 'De regel is veranderd'

17-04-2022 11:27
38

Enric Llansana pakte zaterdag een rode kaart bij Jong Ajax, maar lijkt niet te hoeven vrezen voor zijn plekje in de selectie voor de bekerfinale. De verdediger is namelijk niet geschorst voor de clash met PSV.

Zaterdag kwam naar buiten dat Llansana tot de bekerfinaleselectie van Ajax behoort. In Volendam werd de Nederlander met Spaanse roots echter met rood van het veld gestuurd. Llansana leek toen direct aan de finale te denken en baalde zichtbaar, maar ESPN-verslaggever Cristian Willaert weet dat Llansana gewoon mee kan naar De Kuip.

"Als je vroeger rood kreeg bij Jong Ajax, mocht je de dag daarna niet bij het eerste elftal op de bank zitten", vertelt Willaert in een interview met Jong Ajax-trainer John Heitinga. "We hebben dat gecheckt bij de KNVB en de regel is veranderd. Als Llansana erbij zit, dan is hij niet geschorst."

Heitinga reageert nuchter op het nieuws. "Laat die regeltjes lekker bij de KNVB. Wij moeten ook allemaal maar een diplomaatje halen, eerst moeten we goed kijken naar het niveau van alles."