Monsterscore voor Lyon van Bosz, geen problemen voor Bayern, Weghorst pakt punt

17-04-2022 19:05
2

Wout Weghorst tekende zondagmiddag voor een memorabel Premier League-doelpunt, maar heeft verzuimd om drie belangrijke punten te pakken met Burnley. De nare blessure van Ashley Westwood overschaduwde de wedstrijd tegen West Ham United echter.

West Ham United - Burnley 1-1
Vroeg in de eerste helft probeerde Nikola Vlasic een bal van Westwood af te pakken, maar ging het helemaal mis. De spelers van beide teams keken vol ontzetting naar het been van de Burnley-middenvelder. Nadat hij afgevoerd werd, zorgde Weghorst met een rake kopbal voor de openingstreffer én het duizendste Nederlandse Premier League-doelpunt. Juichen deed hij echter niet. Maxwel Cornet kreeg op slag van rust de kans om Burnley op 0-2 te zetten, maar schoot een zelf versierde penalty naast. Een kwartier voor tijd deelde Tomás Soucek alsnog een doffe dreun uit aan The Clarets: 1-1. Nummer achttien Burnley staat na 31 speelrondes op 25 punten: drie punten minder dan het veilige Everton, dat echter één wedstrijd minder gespeeld heeft.

Arminia Bielefeld - Bayern München 0-3
Bayern München had zondag geen kind aan laagvlieger Arminia Bielefeld. Door een eigen goal van Jacob Lauren werd Bayern al vroeg in het zadel geholpen. Daarna stond het lang 0-1 en daardoor bleef Arminia in de race. In de blessuretijd van de eerste helft verdubbelde Serge Gnabry de score. Laat in de tweede helft gooide Jamal Musiala het slot op de deur.

Lyon - Bordeaux 6-1
Het Olympique Lyon van Peter Bosz heeft zich uitstekend gerevancheerd voor de Europa League-uitschakeling tegen West Ham United. Het won op eigen veld met 6-1 van Bordeaux en heeft daarmee het ultieme signaal afgegeven. Moussa Dembélé en Karl Ekembi scoorden twee keer. Ook Lucas Paqueta en Romain Faivre scoorden. Lyon klimt naar plaats acht in Frankrijk.