Neymar en Mbappé loodsen PSG langs Marseille in duel met drie afgekeurde goals

17-04-2022 22:46
16

Paris Saint-Germain heeft zondag alvast een grote stap gezet richting de Franse landstitel. In een onderlinge confrontatie met nummer twee Olympique Marseille trokken de Parijzenaars aan het langste eind, al ging dat niet eenvoudig.

Niemand twijfelt er nog aan dat PSG kampioen van Frankrijk wordt. De ploeg van Mauricio Pochettino staat vijftien punten voor op Marseille en dus is de volgende landstitel een kwestie van tijd.

PSG kwam in het bomvolle Parc Des Princes na twaalf minuten op voorsprong. Marco Verrati stuurde Neymar weg, die de situatie simpelweg beter inschatte dan de keeper van Marseille. Neymar lepelde de bal binnen: 1-0. Ietwat gelukkig wist Marseille de stand gelijk te trekken. Duje Caleta-Car frommelde de bal binnen uit een corner, nadat PSG achterin prutswerk afleverde.

De arbitrage voorkwam voor rust een nieuwe voorsprong van PSG. Lionel Messi scoorde, maar zag zijn goal worden afgekeurd omdat er kort daarvoor buitenspel was geconstateerd. Kort daarna was de arbitrage PSG wel goed gezind. Het mocht een strafschop nadat een speler van Marseille een overtreding beging in het strafschopgebied: Kylian Mbappé scoorde.

Toen Mbappé de 3-1 afgekeurd zag worden vanwege buitenspel, maakte Marseille gelijk. Althans, ook daar stak de VAR een stokje voor. Weer was er sprake van buitenspel en dus was het juichen van William Saliba voor niets.