Boycot van harde kern FC Barcelona na 'invasie': 'Dit overschrijdt elke grens'

Boycot van harde kern FC Barcelona na 'invasie': 'Dit overschrijdt elke grens'

18-04-2022 06:53
34

De harde kern van FC Barcelona zal de thuiswedstrijd tegen Cádiz van maandagavond boycotten. Dat heeft de zogeheten Grada d'Animació besloten na de Europa League-wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt van donderdag, waarin alle vakken van Camp Nou vol zaten met twintig- à dertigduizend meegereisde Duitse supporters.

Dat de bezoekende Eintracht-fans zo dominant aanwezig waren, schoot in het verkeerde keelgat bij de meest fanatieke Barcelona-supporters. Zij verlieten donderdag tijdens de wedstrijd al de tribunes en zullen maandagavond helemaal weg blijven, heeft de Grada d'Animació aangekondigd in een statement.

De massale instroom van Eintacht-supporters wordt ervaren als een 'invasie'. 'Wie weet wie waar heeft gezeten, tussen alle andere fans?', klinkt het. 'Het beleid van de club is puur gericht op het faciliteren van toeristen en bezoekende fans: de tickets zijn niet meer te betalen voor de gemiddelde culé. Dit overschrijdt elke grens en is een aanval op de lokale achterban van FC Barcelona.'

Barça trapt maandag om 21.00 uur af tegen nummer achttien Cádiz en kan nummers drie en vier Sevilla en Atlético Madrid achter zich laten. Donderdag volgt de inhaalwedstrijd tegen Real Sociedad. Als de Catalanen beide wedstrijden winnen, komen ze op negen punten van koploper Real Madrid.