Letsch had bizar idee bij Vitesse: 'Spelen zonder keeper heb ik even overwogen'

Letsch had bizar idee bij Vitesse: 'Spelen zonder keeper heb ik even overwogen'

18-04-2022 13:37
119

Vitesse-trainer Thomas Letsch heeft er even aan gedacht om geen keeper op te stellen tegen Sparta Rotterdam. Dinsdagavond staan de resterende zes minuten van Vitesse-Sparta op het programma en de Arnhemmers moeten een 0-1 achterstand goedmaken.

Het duel tussen Sparta en Vitesse werd ruim een maand geleden wegens ongeregeldheden gestaakt. Dinsdag moet de wedstrijd uitgespeeld worden. "Zes minuten speeltijd is erg interessant", vindt Letsch, die geciteerd wordt door de Gelderlander. "Het is voor ons ook allemaal nieuw. We hebben nu een strijdplan ontwikkeld. Spelen zonder keeper heb ik even overwogen, maar dat gaan we niet doen. Dat is geen serieuze optie. Wij zetten in op de winst. We gaan heel Europa over als we in zes minuten Sparta verslaan."

Letsch snapt niet dat de KNVB ervoor heeft gekozen om alleen de laatste minuten van de wedstrijd nog af te werken. "Mijns inziens had de voetbalbond de hele wedstrijd over moeten laten spelen. Sparta besloot op 4 maart niet meer het veld op te gaan. Maar de scheidsrechter achtte de veiligheid gegarandeerd. Het stadion was leeg. Er was helemaal geen reden de boel af te blazen."

De trainer van Vitesse kan dinsdagavond nog twee wijzigingen doorvoeren, na zijn drie wissels in het eerdere deel van de wedstrijd. "Ik zal niet in die zes minuten wisselen. Dat doe ik voordat we beginnen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie