Ajax en PSV verdelen de bekers: Amsterdamse vrouwen zijn scherp en winnen wel

Ajax en PSV verdelen de bekers: Amsterdamse vrouwen zijn scherp en winnen wel

18-04-2022 16:24 Laatste update: 16:31
104

De Ajax Vrouwen hebben maandagmiddag gedaan wat hun mannelijke collega's zondag niet lukte: PSV verslaan en de beker winnen. De Amsterdamsen waren in een zonovergoten Goffert met 2-1 te sterk voor de vrouwen uit Eindhoven.

De Ajax-dames begonnen uitstekend in Nijmegen en oefenden meteen de nodige druk uit op het Eindhovense doel. Lisan Alkemade, de keepster van PSV, moest een aantal keer handelend optreden en dacht met de nul op het scorebord de rust te gaan halen. Dat was echter buiten Nadine Noordam gerekend: zij opende in minuut 39 de score en zorgde daarmee voor een verdiende voorsprong voor de hoofdstedelingen.

Even daarvoor miste Melanie Bross nog een grote kans voor PSV en dat leek de Brabantse dames daarna op te breken. De bal wilde er in de tweede helft maar niet in en Ajax leek alles achterin dicht te houden, totdat Amalie Thestrup doorkwam. Zij prikte een kwartier voor tijd de 1-1 tegen de touwen in het Goffertstadion en opende daarmee een spectaculaire slotfase.

Twee minuten later was het namelijk alweer 1-2 voor de Ajax Vrouwen. Romée Leuchter tekende die aan en dat was een tik die de vrouwen van PSV te machtig was. Ze waren namelijk niet in staat om opnieuw terug te komen, ook niet omdat Desiree van Lunteren nog een grote Brabantse mogelijkheid liet liggen. De Amsterdamsen mochten na negentig minuten dus juichen en zorgen er daarmee voor dat er tijdens de Paasdagen toch nog een beker mee naar de hoofdstad gaat.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s