Zirkzee, Hoedt en Ajax-huurling Magallán verliezen bekerfinale na strafschoppen

Zirkzee, Hoedt en Ajax-huurling Magallán verliezen bekerfinale na strafschoppen

18 April - 17:53 Laatste update: 17:54
33

KAA Gent heeft de Beker van België gewonnen. De ploeg van Amsterdammer Tarik Tissoudali versloeg het Anderlecht van Joshua Zirkzee, Wesley Hoedt en Ajax-huurling Lisandro Magallán in de finale na strafschoppen. 

Het Koning Boudewijnstadion in Brussel is traditiegetrouw het decor van de finale van de Beker van België en werd deze keer bevolkt door de fans van KAA Gent en Anderlecht. Zij zagen dat Gent het initiatief pakte in de wedstrijd en dat er in de eerste helft misschien wel een penalty aan de Buffalo's gegeven had kunnen worden. Arbiter Lawrence Visser liet het gaan.

Ook na rust waren de Gentenaars de bovenliggende partij, maar wisten ze het net niet te vinden. Het meest opmerkelijke moment vond echter vlak voor het einde van de negentig reguliere minuten plaats. Een milieu-activist bond zich, net als een tijdje geleden tijdens een Premier League-wedstrijd, vast aan een doelpaal en zorgde daarmee voor wat oponthoud.

Toen de activist van het veld geleid was, resteerden er nog maar een paar minuten waarin niet meer gescoord werd. Een verlenging moest uitkomst brengen en daarin was Gent het dichtst bij een doelpunt. In minuut 116 haalde Lisandro Magallán, de van Ajax gehuurde verdediger, een bal van de lijn en dwong daarmee strafschoppen af. 

Die werden het beste genomen door KAA Gent. Keeper Davy Roef pakte de laatste twee strafschoppen en zorgde er daarmee voor dat de Buffalo's voor de vierde keer in hun clubhistorie de Belgische beker pakken. De laatste keer dat dat lukte, was in 2010.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s