'Ik vraag me af of Timber tegen die spitsen ook goed genoeg kan verdedigen'

'Ik vraag me af of Timber tegen die spitsen ook goed genoeg kan verdedigen'

18 April - 23:11 Laatste update: 23:21
81

Ruud Gullit is er niet van overtuigd dat Jurriën Timber het zou redden in de Premier League. De verdediger van Ajax zou wellicht met Erik ten Hag mee kunnen gaan naar Manchester United, maar Gullit weet niet of dat een verstandig besluit zou zijn.

Timber is 1 meter 82 lang en Gullit laat doorschemeren dat hij dat niet genoeg vindt. "Het is een hele goede speler, maar of hij een verdediger in Engeland kan zijn vraag ik me af", zegt de Europees kampioen van 1988 tijdens Rondo op Ziggo Sport. "Je speelt ook tegen Burnley en West Bromwich Albion en de spitsen van de clubs in de top-zeven zijn allemaal wereldspitsen. Ik twijfel of hij dan goed genoeg kan verdedigen."

Jan van Halst tipt een andere verdediger bij Ten Hag. "Als je een vervanger zoekt voor Maguire, want die gaat hij er als eerste uithalen, dan denk ik meteen aan Matthijs de Ligt. Die kent Ten Hag, is opbouwend goed en maakt verdedigend nog wel zijn foutjes, maar dat is heel veel op communicatief gebied. Dan loopt er een mannetje weg in zij rug omdat de afstemming niet goed is, maar dat had hij bij Ajax nooit. Daar was duidelijkheid."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s