De Telegraaf: Ajax pokert met Gravenberch na 'alles-of-niets-bod' van Bayern

De Telegraaf: Ajax pokert met Gravenberch na 'alles-of-niets-bod' van Bayern

19-04-2022 06:58
215

Ajax pokert met Ryan Gravenberch, meldt De Telegraaf: de Amsterdammers zetten na een 'alles-of-niets-bod' van Bayern München hun hakken in het zand. Het is zelfs niet uitgesloten dat Gravenberch pas volgend jaar naar Duitsland verhuist.

De laatste weken gaat het voortdurend over de bedragen die Bayern München over zou hebben voor Gravenberch, wiens Ajax-contract in 2023 afloopt. De Telegraaf weet dat Bayern een totaalbedrag van 23 miljoen euro heeft voorgesteld: zeventien miljoen vast, maximaal zes miljoen aan bonussen. Verder dan het 'alles-of-niets-bod' wil Bayern niet gaan. Ajax wees eerder een bod van vijftien miljoen vast en tien miljoen variabel af.

Gerry Hamstra, de opvolger van technisch directeur Marc Overmars, zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar en financieel directeur Susan Lenderink houden voorlopig vast aan de vraagprijs van - in totaal - dertig miljoen euro. Daarmee pokeren de Amsterdammers op hoog niveau. Hamstra noemde Gravenberch voor de bekerfinale tegen PSV (2-1), waarin de middenvelder scoorde en uitblonk, een van de grootste talenten van Europa.

Omdat zowel Ajax als Bayern München op dit moment geen water bij de wijn doet, is het mogelijk dat Gravenberch nog een jaar in Amsterdam speelt en in de zomer van 2023 transfervrij de deur uitloopt. Dat scenario heeft nooit zijn voorkeur gehad, omdat hij Ajax dankbaar is, maar de hoofdrolspeler vindt 23 miljoen euro een 'uitstekende prijs'. Gravenberch en zaakwaarnemer Mino Raiola hopen dat Ajax en Bayern eruit komen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie