'Manchester City bereikt persoonlijk akkoord met Haaland: immens weeksalaris'

'Manchester City bereikt persoonlijk akkoord met Haaland: immens weeksalaris'

19 april - 07:16
72

Erling Haaland heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Manchester City. Met dat nieuws pakt boulevardkrant The Daily Mail dinsdag uit. De Noorse spits van Borussia Dortmund kan 600 duizend euro per week gaan verdienen in het Etihad Stadium.

Het is geen geheim dat Haaland aan het einde van het seizoen Dortmund wil verlaten. In de zomer wordt een ontsnappingsclausule van 75 miljoen euro actief, waardoor vrijwel alle Europese topclubs op de eerste rij zitten om de 21-jarige Noor te verleiden. Manchester City lijkt op dit moment de beste papieren te hebben.

Volgens The Daily Mail ziet Haaland een overstap naar de huidige Premier League-koploper zitten en heeft zijn management inmiddels groen licht gegeven. Daarmee is een transfer nog allerminst zeker, want er zijn meer kapers - zoals Real Madrid, FC Barcelona en Paris Saint-Germain - op de kust. In Manchester zou een vijfjarig contract klaarliggen voor Haaland.

City wist vorig jaar Tottenham Hotspur-vedette Harry Kane niet los te weken en wil niet nog een keer mistasten, waardoor de Engelse grootmacht snel zaken wil doen. Haaland zou een weeksalaris van ruim 600 duizend euro kunnen opstrijken in het Etihad Stadium, waarmee hij grootverdiener Kevin De Bruyne (465 duizend per week) overvleugelt. Zijn vader Alf-Inge speelde tussen 2000 en 2003 bij Manchester City.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s