Heftige rellen na afloop van amateurwedstrijd tussen Spakenburg en Kozakken Boys

Heftige rellen na afloop van amateurwedstrijd tussen Spakenburg en Kozakken Boys

19-04-2022 11:08
117

Maandagavond zijn er na de amateurvoetbalwedstrijd tussen Spakenburg en Kozakken Boys heftige rellen tussen supporters van beide clubs geweest. Op beelden is te zien hoe mensen een aantal rake klappen te verwerken krijgen.

Spakenburg heeft al langer last van een groep hooligans die rond wedstrijden voor geweld, intimidaties en vernielingen zorgt. Het Algemeen Dagblad weet dat het maandagavond ook weer raak was en dat de politie met honden moest uitrukken om de gemoederen tot bedaren te brengen. De supportersgroepen raakten buiten de poorten slaags met elkaar en er werd onder meer met dranghekken gegooid.

Daarnaast is op beelden van BuSpa, een regionaal nieuwsmedium, te zien hoe supporters over een hek proberen te klimmen en hoe mensen buiten het sportpark rake klappen moeten incasseren. Een man met nota bene een kind op zijn arm probeert de boel te sussen, maar dat lukt niet echt. Spakenburg geeft bij monde van woordvoerder Jim Donkers aan dat ze zich distantiëren van het geweld. "Het is heel vervelend wat er is gebeurd, maar wij zijn hier niet verantwoordelijk voor."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie