AZ rondt eerste zomertransfer af: twee miljoen euro voor revelatie De Wit

AZ rondt eerste zomertransfer af: twee miljoen euro voor revelatie De Wit

19-04-2022 21:17 Laatste update: 21:25
66

Het is rond: Mees de Wit ruilt PEC Zwolle na dit seizoen in voor AZ. De Alkmaarse club heeft de 24-jarige vleugelverdediger voor vijf seizoenen gecontracteerd.

De Wit is de eerste speler die AZ in de zomer komt versterken. Hij is de opvolger van Owen Wijndal, die openstaat voor een transfer. PEC Zwolle haalde De Wit vorig jaar terug naar Nederland. De oud-speler van Ajax en Sporting Portugal was aanvankelijk de stand-in voor Kenneth Paal, maar speelde zich al snel in het elftal en maakte veel indruk. Met de transfer is naar verluidt twee miljoen euro gemoeid.

"Dit voelt heel lekker", reageert De Wit op de clubwebsite van AZ. "Ik zat er al op te wachten en deze week is het rond gekomen. AZ is een mooie club met mooie faciliteiten. Ze spelen geregeld in de top-vier en ook de manier van spelen bevalt mij. Ik zie mezelf hier wel spelen. Ik ben heel trots dat ik dit heb bereikt."

Meerdere clubs geïnteresseerd
Bij AZ is men zeer te spreken over de komst van De Wit. "Mees kwam heel positief uit de scoutingsrapporten", vertelt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. "Zodoende zijn we bij hem terechtgekomen. Hij is ooit begonnen als linksbuiten en gedurende zijn carrière een paar plekjes naar achteren gegaan. Het afgelopen seizoen heeft hij bij PEC Zwolle de meeste wedstrijden als linkback gespeeld. Ik denk dat de positie van linkervleugelverdediger zijn beste positie is."

Er waren meerdere kapers op de kust voor de jonge PEC-speler. "Gedurende de periode van het vastleggen van Mees hebben we gemerkt dat een aantal clubs zich ook heeft gemeld bij zijn management", aldus Huiberts. "Vanaf dag één heeft hij heel duidelijk aangegeven dat hij voor AZ kiest. Dat dit de stap is die hij wil maken."