'Poppenkast' voor zes minuten in Arnhem: 'Ik schoot bijna in de lach'

'Poppenkast' voor zes minuten in Arnhem: 'Ik schoot bijna in de lach'

19-04-2022 19:31
43

Na zes minuten en veertien seconden waren Vitesse en Sparta dinsdagavond alweer uitgespeeld. De Rotterdammers pakken daardoor drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie (0-1), maar Bart Vriends moet eigenlijk lachen om de hele situatie.

"Wat zijn we hier allemaal aan het doen", lacht de ervaren verdediger in gesprek met ESPN. "Ik schoot bijna in de lach toen Bas Nijhuis affloot. Het vloog voorbij. In werkelijkheid was het nog korter dan ik het me had voorgesteld. Maar het heeft uitgepakt zoals we voor ogen hadden. We hebben goed tegengehouden en de schade is beperkt gebleven."

Wedden

Meer odds

"Als het niet zo spannend en belangrijk was, dan had ik hier de gekte wel van ingezien", gaat Vriends verder. "Het is krankzinnig om met al de aanwezige pers deze poppenkast te verslaan. Maar het is razend belangrijk voor ons, dus we hebben het heel serieus genomen en dat kun je ook afzien aan onze koppies." Door de 0-1 zege in Arnhem is Sparta hekkensluiter af en staat het nu zestiende in de Eredivisie.

Ook Vitesse-captain Danilho Doekhi vond het een bijzondere gebeurtenis. "Dit is wel bizar, een heel gekke ervaring natuurlijk. Het was knipperen en het was voorbij."