Ongelooflijk: ADO en Jong PSV moeten wachten, wéér problemen met lichtmast

19-04-2022 20:13 Laatste update: 20:18
22

ADO Den Haag en Jong PSV spelen dinsdagavond het restant van de wedstrijd van ruim een maand geleden uit. Destijds viel na ongeveer 26 minuten spelen de verlichting uit. Er zijn echter weer problemen: één van de lichtmasten in Den Haag doet het wederom niet naar behoren.

Officieel kan er niet gevoetbald worden met een kapotte lichtmast. Aangezien het nu nog licht is, gaan beide ploegen 'gewoon' beginnen. Overigens gaan er steeds meer lampen, al is het erg langzaam, aan.

"Ik hoorde het vijf minuten geleden pas", vertelt ADO-trainer Giovanni Franken vlak voor de wedstrijd in gesprek met ESPN. "Ik ben wel positief gestemd. Nu is het er maar één, normaal zijn het er vier", doelt hij op de wedstrijd tegen Jong PSV, toen alle lichtmasten uitvielen. "Maar als die lamp niet aan gaat, kunnen we niet spelen."

Inmiddels zijn beide ploegen begonnen aan het restant van de wedstrijd. In de eerste helft moeten er nog negentien minuten gespeeld worden, waarna beide ploegen tien minuten rust krijgen. Daarna wordt de tweede helft gespeeld. Jong PSV begint met een 0-1 voorsprong aan het duel.