Gouden kans Volendam: ADO komt niet verder dan gelijkspel tegen Jong PSV

19-04-2022 21:42
15

FC Volendam kan vrijdag promotie naar de Eredivisie veilig gaan stellen na het 2-2 gelijkspel tussen ADO Den Haag en Jong PSV van dinsdagavond. In het restant van de gestaakte wedstrijd gebeurde er genoeg, maar een winnaar kwam er niet.

Nadat de lichtmasten uitvielen en de wedstrijd ongeveer een maand terug gestaakt werd, keerde Jong PSV dinsdag terug in Den Haag voor de resterende 64 minuten speeltijd. De Eindhovenaren verdedigden een 0-1 voorsprong, aangezien Johan Bakayoko ze al op een 0-1 voorsprong had gezet. De wedstrijd begon met een paar minuten vertraging, aangezien er wéér een lichtmast niet naar behoren werkte.

ADO schoot echter uit de startblokken en kwam een aantal keer dichtbij de gelijkmaker. Voor de rust wilde de bal er echter niet in. Na een korte pauze van tien minuten gingen beide ploegen weer verder en toen wist de thuisploeg het net wel te vinden. Thomas Verheydt zette zijn team op 1-1. Daar kon ADO niet lang van genieten: vijf minuten later zette Nigel Thomas Jong PSV weer op voorsprong.

ADO had op zijn beurt weer niet veel tijd nodig om de achterstand uit te wissen. Wederom was het Verheydt die wist te scoren: 2-2. Verder dan dat kwam ADO, ondanks een aantal prima kansen, niet. Dit betekent dat Volendam aanstaande vrijdag, bij een overwinning op FC Den Bosch, zeker is van promotie naar de Eredivisie.