Man United-iconen schofferen club na blamage: 'Het is zo triest om te zien'

Man United-iconen schofferen club na blamage: 'Het is zo triest om te zien'

20-04-2022 08:36 Laatste update: 09:53
34

Manchester United-iconen Roy Keane en Gary Neville zijn woest na de harde nederlaag van 'hun club' tegen Liverpool (4-0). Het tweetal herkent zich niet meer in het United waar ze jarenlang onderdeel van uitmaakten. 

The Mancunians kwamen er op Anfield geen moment aan te pas en werden door Liverpool vernederd. "Eerder dit seizoen was er bij mij sprake van woede, nu van verdriet. Kijk naar het team van vandaag: er zit geen ziel meer in de ploeg, er zijn geen leiders. Ze missen gewoonweg kwaliteit. United is zo ver weg van waar ze hadden moeten zijn", stelt een met stomheid geslagen Keane bij Sky Sports.

"Het is wanorde binnen de club", gaat de oud-middenvelder verder. "Er is een nieuwe manager nodig, nieuwe spelers. Het is nu zo triest om te zien. Het is niet meer de club waarvoor ik speelde. Ik zie geen strijdlustig team, ik zie geen trots. Het is zo treurig om dit team te zien spelen."

Keane krijgt bijval van Neville, die ziet hoe United is ingehaald door andere topclubs uit de Premier League. "Wat United heeft gedaan, is spelers binnenhalen met piano-introducties, zoals (Alexis) Sánchez, Pogback (Paul Pogba, red.) en Cristiano Ronaldo. De club heeft spelers boven de manager geplaatst. Als een speler naar Liverpool, Chelsea of City gaat is de manager de belangrijkste man. United heeft de status van de manager in de afgelopen tien jaar ondermijnd en spelers die niet presteren een godenstatus gegeven."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie