Gravenberch over 'best lastige' periode bij Ajax: 'Ik gun het Steven van harte'

Gravenberch over 'best lastige' periode bij Ajax: 'Ik gun het Steven van harte'

20-04-2022 12:32
31

Ryan Gravenberch lijkt hard op weg naar Bayern München, maar enkele maanden geleden stonden de zaken er korte tijd heel anders voor. De tiener viel buiten de boot bij Ajax. Het was leerzaam, zegt hij achteraf.

Gravenberch brak ruim twee jaar geleden door en speelde onlangs tegen Sparta zijn honderdste wedstrijd in Ajax 1. "Vorig seizoen had ik altijd een basisplaats, maar dan ben je er door corona even twee wedstrijden niet, loopt het goed en val je erbuiten", zegt de middenvelder tegen AT5.

Davy Klaassen beleefde een goede fase als aanvallende middenvelder, terwijl Berghuis een uitstekende indruk maakte op de plek van Gravenberch. "Dat was niet irritant, want ik gun het Steven van harte. Maar ik wil altijd spelen", vervolgt hij. "Het was best lastig, maar je moet je gewoon terugknokken."

Binnen enkele weken was Gravenberch erbovenop en inmiddels is hij weer een zekerheidje onder trainer Erik ten Hag. "Ik heb de knop omgezet. Wie me daarbij heeft geholpen? Mensen die dicht bij me staan, zoals mijn ouders, broers en vrienden."