Barça lijkt afhankelijk van Pedri: 'Die cijfers zeggen alles, hij is cruciaal'

Barça lijkt afhankelijk van Pedri: 'Die cijfers zeggen alles, hij is cruciaal'

20 April - 15:34
10

Xavi baalt van de afwezigheid van Pedri bij FC Barcelona. De pas negentienjarige spelmaker lijkt nu al onmisbaar voor de Catalanen, maar hij moet donderdag ook het La Liga-duel bij Real Sociedad aan zich voorbij laten gaan.

Pedri viel vorige week met een dijbeenblessure uit in het Europa League-duel met Eintracht Frankfurt, waarna hij ontbrak tijdens de nederlaag tegen Cádiz. Dat het misging tegen de laagvlieger, lijkt geen toeval. Van de twaalf competitieduels waarin de Spaanse international dit seizoen in actie kwam, won Barça er tien en speelde het er twee gelijk. In de negentien wedstrijden zonder hem werd maar 49 procent van het maximale aantal punten gepakt in La Liga, zo blijkt uit cijfers van Opta.

"De cijfers zeggen alles", reageert Xavi op de persconferentie. "Hij is een cruciale speler. Hij is één van de middenvelders in de wereld die ons idee het beste begrijpt. Zijn blessure is een heel groot verlies, net zoals de kwetsuur van Ansu Fati was", aldus de trainer.

Barça is in een strijd om een Champions League-ticket verwikkeld. De Catalanen staan momenteel tweede, maar nummer vijf Real Betis en nummer zes Real Sociedad hebben respectievelijk drie en vijf punten minder. Xavi ziet het treffen met de Basken als een finale. "De teleurstelling is voorbij, er is weer de illusie en de wil om het goed te doen. We zijn in een negatieve spiraal beland, maar daar moeten we nu uitkomen. We spelen tegen een directe concurrent."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s