'Wil veel spelen, misschien wel kampioen worden, of in top-vier spelen'

'Wil veel spelen, misschien wel kampioen worden, of in top-vier spelen'

20-04-2022 17:48 Laatste update: 21-04-2022 07:40
44

AZ-aanwinst Mees de Wit hoopt over een aantal jaren een nieuwe stap in zijn carrière te maken, maar is er nu op gebrand om te presteren bij de club waar hij vijf jaar voor getekend heeft.

AZ legt De Wit voor maximaal drie miljoen euro vast. Met Owen Wijndal kon hij al even sparren. "Bij de keuring sprak ik even met hem, een leuke gozer", zegt De Wit bij AZ TV. "Na de wedstrijd tegen AZ vroeg hij of ik naar AZ kwam. Ik zei: ik denk het wel. Maar in de media kon ik dat natuurlijk niet zeggen, nu wel. Vorige week had ik het gevoel dat het rond zou komen. Mike Willems (technisch manager PEC, red.) heeft er een goede rol in gespeeld. Ik ben PEC dankbaar, ook dat ik iets terug kan doen."

"Ik wil veel wedstrijden spelen, misschien wel kampioen worden, of in de top-vier spelen", zegt De Wit. "Ik heb ambitie, dus als het heel goed gaat, wil ik over een paar jaar een mooie stap maken naar een andere club."

Technisch directeur Max Huiberts legt uit hoe AZ bij De Wit is uitgekomen. "Mees kwam positief uit de rapporten. Hij is bij Ajax begonnen als linksbuiten, daarna is hij wat naar achteren gegaan. Wij zien hem uiteraard op links spelen, maar hij kan ook op het middenveld of centraal achterin spelen. Het is een multifunctionele speler die we op meerdere posities kunnen gebruiken."