PEC krijgt miljoenen van AZ, geen grote aankopen op komst: 'Jasje uitgedaan'

PEC krijgt miljoenen van AZ, geen grote aankopen op komst: 'Jasje uitgedaan'

20-04-2022 20:18
27

Hoe de degradatiestrijd van PEC Zwolle ook afloopt, Mees de Wit is volgend seizoen sowieso in de Eredivisie te bewonderen: de linkspoot gaat voor een bedrag van ruim twee miljoen euro naar AZ, werd deze week duidelijk. Dat bedrag kan nog oplopen tot drie miljoen euro, maar dit betekent niet dat PEC zich nu zelf kan roeren op de transfermarkt.

Technisch manager Mike Willems laat aan de Stentor weten dat de binnenkomende miljoenen voor andere doeleinden gebruikt worden. "Die zullen we broodnodig hebben om de club draaiende te houden. In dat licht hopen we dat er deze zomer nog extra geld binnenkomt met eventuele doorverkoop van Zian Flemming of Gustavo Hamer", doelt hij op de oud-spelers van PEC, die momenteel voor Fortuna Sittard en Coventry City uitkomen. "Door corona hebben we wel een jasje uitgedaan. Vandaar ook dat we met elkaar hebben afgesproken om het vooralsnog niet te investeren in de spelersgroep."

Willems houdt bovendien rekening met nog een aantal uitgaande transfers. Belangrijke spelers als Yuta Nakayama, Kenneth Paal en Pelle Clement lopen uit hun contract. "Daar reken ik niet meer op. Voor een clubicoon als Bram van Polen wordt PEC zijn eindstation. Maar niet voor jongens als Pelle en Yuta. Wat ik ook begrijp. Zou ook niet goed zijn wanneer ze geen ambities hebben." Nieuwe spelers moeten in het goedkopere segment gezocht worden. "We moeten creatief zijn. Dat betekent transfervrije spelers ophalen", aldus Willems.