Union mag dankzij Becker dromen, maar Leipzig wint in extra tijd en treft Flekken

Union mag dankzij Becker dromen, maar Leipzig wint in extra tijd en treft Flekken

20 April - 22:38 Laatste update: 22:43
0

Mark Flekken (SC Freiburg) staat op zaterdag 21 mei tegenover RB Leipzig in de finale van de DFB Pokal. Tijdens de halve finale van woensdagavond opende Sheraldo Becker namens Union Berlin de score, maar Emil Forsberg hielp Die Roten Bullen in de blessuretijd alsnog naar de eindstrijd.

Flekken en de zijnen wonnen dinsdag met duidelijke cijfers van Hamburger SV, maar Leipzig en Union waren heel wat meer aan elkaar gewaagd. Becker kreeg na een klein half uur één van de spaarzame kansen en maakte daar optimaal gebruik van: Christopher Trimmel leverde de bal panklaar af bij de tweede paal en de Nederlander schoof de 0-1 binnen.

De gasten uit Berlijn maakten in het eerste kwartier na rust de meeste aanspraak op een treffer, maar Leipzig wist op gelijke hoogte te komen. Christopher Nkunku ging in duel met Paul Jaeckel gretig naar de grond en de VAR zag er een strafschop in. André Silva kende vanaf elf meter geen genade: 1-1.

Beide teams hielden elkaar in de tang en leken te moeten verlengen, maar Leipzig had het meeste over en pakte in de reguliere speeltijd alsnog de volle buit. Benjamin Henrichs gaf voor en Forsberg kopte alsnog de winnende binnen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s