Benzema mist twee penalty's, Real onttroont Atlético, saillant titelduel op komst

20-04-2022 23:23 Laatste update: 23:29
18

Real Madrid heeft stadgenoot Atlético Madrid officieel onttroond en is nog maar één overwinning en één gelijkspel van de landstitel verwijderd. Op bezoek bij Osasuna ging het niet bepaald van harte voor De Koninklijke, die zich echter twee gemiste strafschoppen van Karim Benzema kon veroorloven.

Beide ploegen gingen meteen los in El Sadar en hadden in het openingskwartier allebei gescoord. David Alaba kreeg de bal van Karim Benzema en frommelde in twee instanties de 0-1 binnen, Ante Budimir reageerde anderhalve minuut later met een intikker van dichtbij: 1-1. Diezelfde Budimir scoorde nog eens, maar zag zijn treffer afgekeurd worden. Real Madrid kwam nog in de eerste helft wel op voorsprong: Eduardo Camavinga verzorgde de subtiele opening, Dani Ceballos vond doelman Sergio Herrera op zijn weg en Marco Asensio tikte de 1-2 binnen.

Na rust kreeg Real Madrid twee uitgelezen mogelijkheden om verder afstand te nemen, nadat Rodrygo twee penalty’s versierde. Benzema koos echter twee keer voor de linkerhoek en zag twee keer tot zijn afgrijzen dat Herrera hem door had. Camavinga kreeg in de hectische slotfase een kans voor een leeg doel, maar verzuimde ook om de wedstrijd te beslissen.

De ploeg van Carlo Ancelotti hield echter stand en liep in minuut 95 zelfs uit naar 1-3: invaller Vinícius Júnior was zijn tegenstanders te snel af en behield het overzicht, Lucas Vázquez was zijn tegenstanders te snel af. Real kan niet meer ingehaald worden door uittredend kampioen Atlético Madrid, dat eerder op de avond met 0-0 gelijkspeelde tegen Granada. Uitgerekend datzelfde Atlético dreigt, als FC Barcelona in de tussentijd geen fouten maakt, op zondag 8 mei te moeten figureren in de kampioenswedstrijd tegen de stadgenoot.