Nederland O17 naar Israël, vraagtekens bij ouders: 'Geen onverantwoorde keuzes'

Nederland O17 naar Israël, vraagtekens bij ouders: 'Geen onverantwoorde keuzes'

29 april - 12:10 Laatste update: 12:35
Nederland 47 Reacties

Tim van Duijn

Het Nederlands elftal O17 is over een kleine drie weken actief op het jeugd-EK in Israël, maar in dat land is het een en ander aan de hand. De spanning in Israël zorgt voor vraagtekens bij ouders van spelers. Dat laten verschillende bronnen weten aan deze website.

Het conflict tussen Palestina en Israël bestaat al langer, maar loopt steeds heftiger op. Aan de andere kant merken de lokalen er weinig van. Het leven in Tel Aviv gaat bijvoorbeeld gewoon door. "Alsof er in Maastricht iets gebeurt waar men in Amsterdam weinig van merkt. Dat is het rare, het lijkt wel een ander land. Maar het is gewoon zo. Hier in Tel Aviv merken we er weinig van", klinkt het vanuit Israël.

Feit is dat de situatie voor vraagtekens zorgt bij de ouders van de spelers, logischerwijs bekommeren zij zich om het welzijn van hun kind. "We hebben de ouders laten weten dat we dit scherp in de gaten houden. Hiervoor hebben we contact met de Nederlandse ambassade in Israël, UEFA en de Israëlische voetbalbond. Veiligheid van de spelers is het allerbelangrijkste en er zullen nooit onverantwoorde keuzes worden gemaakt", laat een woordvoerder van de KNVB weten.

Nederland wist zich in maart te plaatsen voor het EK door eerste te worden in de UEFA Eliteronde met Hongarije, Slowakije en Griekenland. Op maandag 16 mei speelt Nederland de eerste poulewedstrijd tegen Bulgarije. Daarna zijn Polen (19 mei) en Frankrijk (22 mei) de tegenstanders. Nederland treft Bulgarije en Polen in Lod en Frankrijk in Rishon LeZion, beide steden liggen in het centrum van Israël. Lod ligt op een half uur vliegen van Gaza, Rishon LeZion iets verder.

Nederland wist het EK in zowel 2018 als 2019 te winnen en zal ook in Israël de absolute titelfavoriet zijn. De afgelopen twee edities gingen niet door vanwege corona.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s