'Barcelona-fan verkocht tweeduizend kaarten door aan supporters van Eintracht'

'Barcelona-fan verkocht tweeduizend kaarten door aan supporters van Eintracht'

21-04-2022 11:33
30

FC Barcelona gaat juridische stappen ondernemen tegen een persoon die maar liefst tweeduizend kaarten van Catalaanse aanhangers doorverkocht aan Eintracht Frankfurt-fans. De club is woest en komt in actie.

Het was een bijzonder beeld, afgelopen donderdag in Camp Nou. Er waren ruim dertigduizend Duitse fans aanwezig in het legendarische stadion en nadat Barcelona werd uitgeschakeld konden de spelers van Frankfurt feestvieren met een volle tribune. Joan Laporta, clubpresident van Barça, kondigde al een onderzoek aan.

Het blijkt nu dat seizoenkaarthouders hun kaarten massaal hebben doorverkocht en dat de vrije verkoop bijna volledig werd benut door aanhangers van Eintracht. Eén man maakte het wel heel bont en zorgde ervoor dat seizoenkaarthouders van Barça in contact met Duitsers werden gebracht, zodat er tweeduizend kaarten overgegeven konden worden.

Op het Catalaanse radiostation RAC1 wordt gemeld dat de club juridische stappen gaat ondernemen tegen die persoon. Verder werd eerder al bekend dat bij komende Europese wedstrijden de tickets altijd op naam van de koper worden gezet.