Hoge woord is eruit: Ten Hag officieel nieuwe manager Manchester United

Hoge woord is eruit: Ten Hag officieel nieuwe manager Manchester United

21-04-2022 12:10 Laatste update: 12:39
160

De kogel is door de kerk: Erik ten Hag verruilt Ajax na dit seizoen voor Manchester United. De Engelse grootmacht heeft de nieuwe manager voor drie seizoenen gecontracteerd met een optie voor nog een vierde jaar.

Ten Hag was de absolute topkandidaat op Old Trafford en afgelopen week kreeg de overstap zijn beslag. De 52-jarige trainer verlaat Ajax na 4,5 jaar. In Amsterdam won hij twee landstitels, twee KNVB Bekers en een Johan Cruijff Schaal. Internationaal maakte Ten Hag furore door Ajax in 2019 bijna naar de Champions League-finale te leiden.

Manchester United betaalt naar verluidt twee miljoen euro voor Ten Hag aan Ajax. Dat bedrag ligt waarschijnlijk nog een stuk hoger als Mitchell van der Gaag meegaat als assistent-trainer.

Manchester United maakte al langer werk van de komst van Ten Hag. Het management van de trainer van Ajax voerde meerdere gesprekken met de club, waar interim-trainer Ralf Rangnick aan het einde van het seizoen vertrekt. Hij wordt na Louis van Gaal (2014-2016) de tweede Nederlandse trainer van Manchester United.

Ten Hag moet de Engelse grootmacht weer tot leven wekken. De laatste landstitel van dateert uit 2013, het afscheidsseizoen van clublegende Alex Ferguson. Na zijn vertrek versleet de club meerdere managers en zette zich een ernstig sportief verval in. Op dit moment staan The Mancunians zesde in de Premier League.