'De Graafschap breidt kandidatenlijst uit en benadert Jonker en Hake'

'De Graafschap breidt kandidatenlijst uit en benadert Jonker en Hake'

21-04-2022 17:50
31

De Graafschap heeft René Hake en Andries Jonker benaderd voor het hoofdtrainerschap van volgend seizoen. De Doetinchemse club, waar nu Jan Vreman aan het roer staat, heeft intussen met beide oefenmeesters gesproken. 

Er lijkt wat te kiezen voor De Graafschap, dat eerder ook al met Adrie Poldervaart om tafel ging. De assistent-trainer van FC Groningen lijkt de voornaamste kandidaat om de trainerspost van de Keuken Kampioen Divisie-club op te vullen, meldt De Gelderlander. De Graafschap heeft een langer verblijf van Vreman ook nog niet uit het hoofd gezet. Hij verving halverwege het seizoen de ontslagen Reinier Robbemond.

Hake werd vorige maand door FC Utrecht op straat gezet en is dus vrij. Dat geldt niet voor Jonker, die trainer en technisch directeur bij Telstar is. Poldervaart werd vorig seizoen ook al in verband gebracht met de Superboeren, maar destijds liet Groningen hem niet gaan. 

De 56-jarige Vreman heeft een lang verleden bij De Graafschap. 'Mister De Graafschap' was al in een eerdere stadium trainer van de club. Tussen 2014 en 2016 zwaaide hij de scepter in Doetinchem. In 2015 dwong hij promotie naar de Eredivsie af, al degradeerde hij direct het seizoen daarop.