Conte gaat in op United-move Ten Hag: 'Zo moeilijk dat je er niet van kan slapen'

Conte gaat in op United-move Ten Hag: 'Zo moeilijk dat je er niet van kan slapen'

21-04-2022 20:02
26

Antonio Conte waarschuwt Erik ten Hag, nu bekend is dat de Ajax-trainer na dit seizoen voor de groep staat bij Manchester United. Conte begon eerder dit seizoen bij Tottenham Hotspur en kwam er al snel achter dat de Premier League 'de zwaarste competitie ter wereld is'.

Conte reageert op de persconferentie voor de wedstrijd van Spurs tegen Brentford op het Ten Hag-nieuws van United. "Het is voor iedere manager een gigantische klus, de concurrentie is moordend. Het niveau is zó hoog. Zeker wanneer je bij een topclub als Manchester United werkt."

Ten Hag moet United weer op de rails zien te krijgen. Vorig seizoen werden The Mancunians nog tweede, dit seizoen gaat het een stuk minder. "Vreemd, toch? Ze eindigen als tweede, halen versterkingen en het gaat slechter. Je ziet dat het in Engeland niet makkelijk is. Ik zei eerder al dat je tijdens het seizoen op heel veel teams moet letten. Het is hier zo moeilijk dat je niet kunt slapen."

Of United onder de leiding van Ten Hag weer prijzen gaat winnen, laat Conte in het midden. "De druk is gigantisch. Je moet vechten om titels binnen te halen. Het is niet makkelijk, er zijn veel topclubs die dezelfde doelstellingen hebben."