Barça heeft het lastig in Baskenland, maar houdt stand na vroeg doelpunt

21-04-2022 23:33
38

FC Barcelona heeft drie punten overgehouden aan de lastige uitwedstrijd tegen Real Sociedad in de Primera División. De Catalanen trokken met 1-0 aan het langste eind door een vroeg doelpunt van Pierre-Emerick Aubameyang.

Met Frenkie de Jong als enige Nederlander in de basis leek Barça voor een lastige avond te staan, maar al in de elfde minuut was het raak. Ousmane Dembélé raakte eerst nog de paal, maar niet veel later kopte Aubameyang raak na een slim balletje van Ferran Torres. De ploeg van trainer Xavi was bedrijvig, ging op zoek naar meer en onder meer De Jong schoot maar net naast. De Nederlander schonk ook Aubameyang nog een kans, terwijl Torres de buitenkant van de paal raakte.

De Basken mochten daarmee van geluk spreken dat het slechts 0-1 stond in de aantrekkelijke eerste helft, maar waren kort voor de pauze wel héél dichtbij de gelijkmaker. Alexander Isak raakte de bal echter helemaal verkeerd en schoot naast. Het bleek de toon te zetten voor de tweede helft, waarin Barça het lastiger had en de bal veelvuldig aan de thuisploeg moest laten. Alexander Sörloth was meermaals gevaarlijk, maar zag onder meer een inzet naast gaan via de voet van Marc-André ter Stegen.

De Duitse doelman, dit seizoen niet altijd gevrijwaard van kritiek, bewees sowieso zijn waarde. Met een knappe reflex voorkwam hij ook dat een bal van Adnan Januzaj in het doel verdween. Met invallers Sergiño Dest en Luuk de Jong hield Barcelona zodoende met de nodige moeite stand, al werd er liefst tien minuten blessuretijd bijgetrokken.

De Catalanen doen zodoende goede zaken in de strijd om de tweede plaats, die deelname aan de Spaanse Supercopa oplevert. Barça heeft nu net als Sevilla 63 punten, maar de Andalusiërs speelden een wedstrijd meer. Een Champions League-ticket is wel zo goed als binnen, want de achterstand van nummer vijf Real Betis (57 punten) en nummer zes Sociedad (55 punten) is fors.