'Ten Hag sprak één dag na Klassieker voor het eerst met Manchester United-trio'

'Ten Hag sprak één dag na Klassieker voor het eerst met Manchester United-trio'

22-04-2022 10:34 Laatste update: 10:38
21

Erik ten Hag heeft op 21 maart, een dag na de 3-2 zege van Ajax op Feyenoord, voor het eerst gesproken met Manchester United. Dat onthult The Athletic in een reconstructie. Donderdag werd Ten Hag gepresenteerd door de Engelse grootmacht.

Een delegatie van Man United, bestaande uit sportief directeur John Murtough, technisch directeur Darren Fletcher en algemeen directeur Richard Arnold, vloog op maandag 21 maart naar Amsterdam voor een gesprek met Ten Hag. Daar was toestemming van Ajax voor nodig, één dag na de gewonnen Klassieker tegen Feyenoord (3-2).

Wedden

Meer odds

Ten Hag maakte die dag een uitstekende indruk. 'De trainer verraste met zijn duidelijke standpunten', schrijft The Athletic. 'Het driemanschap raakte tijdens de meeting zwaar onder de indruk van Ten Hags plannen om de club te verbeteren. Het was nauwgezet en gericht. Ten Hag maakte het niet mooier dan het is.'

Daarna volgden er meer gesprekken met Ten Hag en zijn vertegenwoordigers. 'Elke keer werd het gevoel sterker', klinkt het. Waar Tottenham Hotspur vorig jaar nog sceptisch was over het Engels van Ten Hag, was dat voor Manchester United geen probleem. 'De club vindt hem charismatisch en communicatief uitstekend.'

Ten Hag kreeg de laatste weken definitief de voorkeur boven Mauricio Pochettino (Paris Saint-Germain) en Julen Lopetegui (Sevilla). In het artikel worden ook Thomas Tuchel (Chelsea) en Brendan Rodgers (Leicester City) genoemd. Ten Hag heeft tot medio 2025 getekend op Old Trafford, met een optie voor een vierde seizoen.