OM vindt geen matchfixing-bewijs en deelt andere strafbare acties van Beugelsdijk

OM vindt geen matchfixing-bewijs en deelt andere strafbare acties van Beugelsdijk

22-04-2022 17:34
28

Tom Beugelsdijk zal niet worden vervolgd voor matchfixing. De centrale verdediger van Sparta is afgelopen jaar afgeluisterd door de politie Rotterdam, maar er kon geen bewijs worden gevonden voor matchfixing.

Het Openbaar Ministerie heeft aan de NOS laten weten dat Beugelsdijk vrijdag te horen kreeg dat de verdenking van matchfixing niet bewezen kon worden. De Hagenees werd wekenlang afgeluisterd, maar dat leverde dus geen belastend materiaal op in het matchfixing-verhaal.

Wel stuitte het OM naar verluidt op andere feiten die ervoor kunnen zorgen dat Beugelsdijk geschorst wordt. Zo is gebleken dat hij gokt op wedstrijden in de Eredivisie en dat is verboden. Dit wilde het OM niet bevestigen. De KNVB is zich bewust van de zaak en gaat een onderzoek beginnen.

Beugelsdijk beging in januari 2021 een opzichtige overtreding in de thuiswedstrijd tegen PSV, waarvoor hij geel kreeg. Dat was aanleiding om eventuele matchfixing van de centrale verdediger te onderzoeken. De politie deed nog niet eerder een dergelijk groot onderzoek naar matchfixing.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie