Nederlandse keeper van stuntploeg Bodø hoopt op stap naar de Eredivisie

Nederlandse keeper van stuntploeg Bodø hoopt op stap naar de Eredivisie

22-04-2022 21:27 Laatste update: 21:53
17

Guy Habets

Joshua Smits hoopt volgend seizoen in de Eredivisie te keepen. De Nijmegenaar, die nu onder contract staat bij Bodø/Glimt en als reservedoelman het bizarre Europese seizoen van die ploeg meemaakte, zou graag terug willen keren naar een voor hem vertrouwde omgeving.

Dat weet VoetbalPrimeur. Smits fungeert al een tijdje als tweede keeper achter Nikita Haikin en voelt dat hij na de Europese successen en twee Noorse titels weinig kans heeft op het overnemen van het plekje onder de lat. Daarnaast zou de goalie graag terugkeren naar Nederland en op dit moment onderzoeken zijn management en hij de opties.

Een stap naar de Eredivisie heeft de voorkeur, maar Smits laat weten dat hij alle opties openhoudt. Het is in ieder geval wel zijn bedoeling om als eerste keeper binnengehaald te worden. Eerder keepte de nu 29-jarige doelman in Nederland voor Almere City en NEC. Bij die laatste club maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal.

De keeper, die onlangs nog met VoetbalPrimeur sprak over het voetballeven in Noorwegen en de mooie Europese successen van Glimt, zag hoe zijn Noorse club dit seizoen vriend en vijand verbaasde in de Conference League. Clubs als AS Roma, Celtic en AZ werden op de knieën gedwongen en pas in een vierde ontmoeting met de Romeinen viel het doek.

Zelf verdedigde hij in de thuiswedstrijd tegen Celtic het doel en hield hij de nul (2-0 voor Glimt). Smits raakte in 2020 zijn plekje onder de lat kwijt na een blessure en is daardoor maar tot elf competitiewedstrijden voor Bodø gekomen. Tien daarvan waren in zijn eerste seizoen, waarin de club ook al kampioen werd.