Volendam houdt het hoofd koel en keert na dertien jaar terug in de Eredivisie

22-04-2022 22:10
115

FC Volendam speelt volgend seizoen in de Eredivisie. Een 1-2 zege bij FC Den Bosch in een wedstrijd die nog gestaakt werd zorgde ervoor dat de marge op de concurrentie groot genoeg is en de Heen en Weer weer van stal gehaald kan worden.

Een vol uitvak was met Volendam meegereisd naar Den Bosch om te zien hoe hun ploeg na dertien jaar weer een ticket voor de Eredivisie veiligstelde. De thuisploeg was echter niet van plan om zomaar mee te werken en stelde Filip Stankovic, de keeper van Het Andere Oranje, zo nu en dan op de proef. Hij kweet zich uitstekend van zijn taak, in tegenstelling tot zijn collega aan de andere kant.

Wouter van der Steen zat namelijk helemaal mis bij een hoge bal, waardoor de bal voor de voeten van Josh Flint. De Engelsman prikte raak en snel na die 0-1 werd het ook al 0-2. Robert Mühren volleerde knap binnen en zorgde er op die manier voor dat de Eredivisie binnen handbereik was voor Volendam. De 1-2 van Sebastiaan van Bakel in de slotfase maakte het wel spannend en er moest zelfs nog even gestaakt worden toen fans van de thuisploeg spullen op het veld gooiden, maar de punten en promotie gingen na vijf bloedstollende minuten blessuretijd en drie rode kaarten naar Volendam.

Met nog twee wedstrijden te gaan kan de 'Heen en Weer', de botter waarop de spelers van Volendam toegejuicht worden door het hele dorp, dus van stal gehaald worden. Net als FC Emmen speelt de club in het oranje volgend seizoen op het hoogste niveau en in de laatste twee wedstrijden van dit seizoen kan de Keuken Kampioen Divisie vaarwel gezegd worden,