Twente blijft maar winnen en houdt de druk op nummer drie Feyenoord

22-04-2022 21:57
56

FC Twente heeft in de eigen Grolsch Veste een degelijke overwinning op Sparta geboekt. Ricky van Wolfswinkel en Michel Vlap zorgden voor een 2-0 eindstand.

Na een paar minuten gilde de hele Grolsch Veste om een strafschop. Adil Auassar beroerde de bal met de arm en scheidsrechter Danny Makkelie werd zelfs naar het scherm geroepen, maar die besloot dat het contact erg ongelukkig was en kende geen strafschop toe. Sparta, dat de aanvallers van Twente verder prima onder controle had, kwam daar goed weg.

Even later was het alsnog raak. Van Wolfswinkel kreeg de vrijheid om vanaf een meter of twintig aan te leggen en de spits vond de verre hoek met een droge schuiver, waardoor al het harde werk van Sparta voor niks was en Twente alsnog de leiding nam. Die hielden ze in de periode daarna relatief eenvoudig vast.

Sparta was aanvallend namelijk onmachtig en kon dat ook in de tweede helft niet veranderen. Het was wachten op een tweede goal van de Tukkers en die werd uiteindelijk gemaakt door Michel Vlap. Hij was de oplettendste na een scrimmage en schoof de bal onder Maduka Okoye door. 2-0 was uiteindelijk ook de eindstand.

Dat maakt dat Twente nog steeds meedoet om plek drie en in punten op gelijke hoogte komt met Feyenoord. Die ploeg heeft wel nog een wedstrijd tegoed. Onderin blijft Sparta op de zestiende plaats staan en zal het angstig moeten gaan zien of concurrenten als Willem II, PEC Zwolle, Fortuna Sittard en RKC wel punten pakken.