Promotieduel van Volendam in Den Bosch is hervat na korte onderbreking

22-04-2022 21:48 Laatste update: 21:57
33

De wedstrijd tussen FC Den Bosch en FC Volendam in De Vliert is voorlopig stilgelegd. Op een 1-2 tussenstand, waarmee Het Andere Oranje naar de Eredivisie zou promoveren, misdroeg het publiek zich.

De supporters van FC Den Bosch gooiden de nodige dingen op het veld en ook richting Filip Stankovic, de keeper van FC Volendam. In minuut 83 was scheidsrechter Jannick van der Laan het helemaal zat en haalde hij de spelers naar binnen. Bij Den Bosch was niemand het daar mee eens en de spelers en staf bleven dan ook op het veld staan.

Na een paar minuten afkoelen wordt er weer gevoetbald in De Vliert. Momenteel staat het 1-2 voor de gasten uit Volendam en dat zou genoeg zijn voor promotie naar de Eredivisie. Den Bosch was echter net op 1-2 gekomen en miste vlak voor het stilleggen van de wedstrijd een enorme kans op de gelijkmaker. Spannend is het dus zeker wel.

Door het staken van de wedstrijd weet ook Emmen nog niet of het vrijdagavond het kampioenschap kan vieren. Als Volendam wint, moet de formatie uit Drenthe het feestje nog even uitstellen. Mochten de Bosschenaren alsnog langszij komen, dan kan Emmen gaan vieren.