Mvogo lovend: 'Hoop dat hij een mooie toekomst tegemoet gaat, verdient hij'

Mvogo lovend: 'Hoop dat hij een mooie toekomst tegemoet gaat, verdient hij'

23-04-2022 07:18 Laatste update: 07:26
38

Yvon Mvogo kent een veelbesproken seizoen bij PSV. Hij verloor in eerste instantie de concurrentiestrijd van Joël Drommel, mocht na een mindere periode van zijn concurrent toch weer aantreden en verloor zijn plek na één wedstrijd wéér. Inmiddels staat hij weer onder de lat in Eindhoven.

"Ik moet eerlijk zeggen dat ik in februari niet begreep waarom ik zo weinig krediet had", begint Mvogo in een uitgebreid interview met het Eindhovens Dagblad over die ene wedstrijd tegen AZ. "Dat ik toen een duidelijke fout heb gemaakt, was voor iedereen zichtbaar. Natuurlijk moest ik die bal tegen AZ beter verwerken, maar het was mijn eerste wedstrijd na een heel lange periode. Als keeper heb je ritme nodig."

Dat Schmidt hem meteen weer passeerde, deed de Zwitserse goalie pijn. "Natuurlijk was ik enorm aangedaan. Ik had er echt op gerekend dat de coach me een extra kans zou geven, maar uiteindelijk heb ik me erbij neergelegd dat het niet zo was. Ik was in februari teleurgesteld in Schmidt, maar nu heb ik gezien hoe ongekend goed hij een team kan motiveren. Wat hij met ons heeft gedaan na de wedstrijd tegen Leicester City, was geweldig."

Goede band met Drommel
Ondanks de strijd met Drommel, heeft Mvogo geen verkeerd woord over voor zijn concurrent onder de PSV-lat. "We hebben allebei pijn gevoeld dit jaar. Toch hebben wij elkaar geen moment pijn gedaan en had ik het gevoel dat hij heeft geprobeerd mij te pushen en andersom heb ik dat ook geprobeerd. Ik hoop dat Joël zichzelf kan hervinden en een mooie toekomst tegemoet gaat, want dat verdient hij."

Hoe de toekomst van Mvogo eruit ziet, durft hij zelf ook nog niet te zeggen. Zijn verhuurperiode bij PSV loopt na dit seizoen af. "Ik heb nog een contract voor een jaar in Leipzig en dus is het afwachten wat men wil.  Ik wil per se spelen op het hoogste niveau, in een grote competitie. Ook om mijn plek voor het WK te kunnen afdwingen", zo sluit de doelman af.