Gehavende Vlap scoort alsnog: 'Dat was mijn droom, voor Vak-P biertjes koppen'

Gehavende Vlap scoort alsnog: 'Dat was mijn droom, voor Vak-P biertjes koppen'

23-04-2022 11:28 Laatste update: 11:52
10

Michel Vlap kwam vrijdagavond tijdens FC Twente-Sparta niet ongeschonden uit de strijd, maar kon uiteindelijk wel lachen om de blessures die hij opliep. De Fries kwam hard in aanraking met Bart Vriends, werd op zijn neus en op zijn voorhoofd geraakt, maar verbeet de pijn en kwam ook nog tot scoren.

Vlap kent zijn klassiekers, bleek uit zijn interview met de NOS na afloop. "Ik lijk een beetje op Rico Verhoeven", lachte hij. "Ik kreeg een tik en ik moet zeggen dat ik even niet meer wist hoe het allemaal ging." Hoofdblessures zijn een heikel onderwerp in het voetbal, maar Vlap durfde het na een vragenrondje van de medische staf wel weer aan. "De dokter zei gelijk: waar ben je, wat voor dag is het, welke maand is het? Ja, dat kon ik allemaal feilloos antwoorden. Ik had alles goed, geslaagd voor de test."

De aanvallende middenvelder wilde er zelf ook niet af en kwam dus nog tot scoren ook. Het was zijn eerste treffer aan de zijde van de fanatieke Enschedese aanhang. "Dat was eigenlijk mijn droom, om eindelijk voor Vakkie-P te gaan staan en de biertjes te koppen, haha."