Arsenal duwt United verder in het moeras: Ten Hag kan Champions League vergeten

23-04-2022 15:24
45

Arsenal heeft de Premier League-topper tegen Manchester United zaterdagmiddag naar zich toe getrokken. The Mancunians kregen via de strafschopstip dé kans om op gelijke hoogte te komen, maar Granit Xhaka besliste vlak daarna het duel in het voordeel van de thuisploeg: 3-1.

United trad aan zonder aanvoerder Harry Maguire, die in een vormdip zit en eveneens afgelopen week bedreigd werd. Cristiano Ronaldo was daarentegen wel weer van de partij. Hij liet het uitduel met Liverpool (4-0) schieten door het verlies van zijn zoontje. Het duo zag Arsenal al na twee minuten via Nuno Tavares aan de leiding komen na slecht verdedigend werk van Raphäel Varane en Alex Telles.

Na een halfuur werd de marge verdubbeld. Eddie Nketiah dacht hem te maken, maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel. Voorafgaand aan zijn goal werd Bukayo Saka neergehaald, waardoor de bal op de stip ging. Saka eiste de penalty zelf op en faalde niet: 2-0. Nog voor rust bracht Ronaldo de spanning na een voorzet van Nemanja Matic terug in de wedstrijd. De Portugees, die een moeilijke week achter de rug heeft, tekende voor zijn honderdste Premier League-treffer.

In de tweede helft kreeg United de uitgelezen kans om gelijk te komen, maar Bruno Fernandes schoot van elf meter op de paal. Niet veel later lag de gelijkmaker wél achter Aaron Ramsdale, ware het niet dat Ronaldo een paar centimeter buitenspel stond. Met een poeier van afstand maakte Xhaka in minuut zeventig een einde aan de hoop van de ploeg van Ralf Rangnick.

Met nog vier wedstrijden te spelen staat United op de zesde plaats. Het gat met nummer vier Arsenal bedraagt zes punten, waardoor het een utopie lijkt dat Erik ten Hag zich kan opmaken voor Champions League-voetbal met zijn nieuwe werkgever.