LIVE-discussie: Ten Hag wijzigt Ajax op vier plaatsen na verloren bekerfinale

LIVE-discussie: Ten Hag wijzigt Ajax op vier plaatsen na verloren bekerfinale

23-04-2022 15:20 Laatste update: 15:36
289

Ajax begint het laatste blok van dit seizoen in Nijmegen, waar op 16.30 uur afgetrapt wordt. Scheidend trainer Erik ten Hag heeft zijn ploeg flink omgegooid voor de wedstrijd tegen NEC, in vergelijking met de bekerfinale tegen PSV.

Topscorer Sébastien Haller neemt de plek van Brian Brobbey weer in, verder starten Perr Schuurs, Nicolás Tagliafico en Kenneth Taylor. Edson Álvarez begint op de bank, terwijl verdedigers Noussair Mazraoui en Lisandro Martínez niet van de partij zijn in De Goffert. Koploper Ajax verdedigt in de laatste vijf wedstrijden van het seizoen een voorsprong van vier punten op achtervolger PSV.

NEC leek van plan om routinier Wilfried Bony zijn eerste basisplek te geven, maar de Ivoriaan viel af met een blessure. De geschorste Ali Akman wordt nu vervangen door verdediger Calvin Verdonk, met een gewijzigde formatie tot gevolg. Aanvoerder Rens van Eijden gaat na dit seizoen stoppen, maar is terug van een zware knieblessure en zou tegen Ajax als invaller zijn eerste minuten van het seizoen kunnen maken.

De opstellingen
NEC: Branderhorst; Márquez, Guth, Verdonk; Van Rooij, Schöne, Bruijn, El Karouani; Tavsan, Okita, Mattsson.
Ajax: Stekelenburg; Timber, Schuurs, Blind, Tagliafico; Taylor, Klaassen, Gravenberch; Berghuis, Haller, Tadic.