Bundesliga: doek valt voor Viergever en Willems, Leverkusen doet goede zaken

23-04-2022 17:30
19

Nick Viergever en Jetro Willems zijn zaterdagmiddag met Greuther Fürth uit de Bundesliga gedegradeerd. Ondanks een goal van de linksback was Bayer Leverkusen te sterk. Die Werkself zijn in een spannende strijd verwikkeld met RB Leipzig en SC Freiburg om de laatste Champions League-tickets.

Greuther Fürth - Bayer Leverkusen 1-4
Greuther Fürth vocht voor zijn laatste kans en Willems gaf het thuispubliek al na vijf minuten reden tot juichen. Dat sprankje hoop vervloog echter ook alweer snel. Drie minuten later maakte Patrik Schick gelijk voor Leverkusen en Sardar Azmoun tekende vervolgens voor de 1-2. In de tweede helft voerden Paulinho en Exequiel Palacios de score verder op. Daarmee viel het doek voor Willems en Viergever, terwijl Leverkusen uitstekende zaken doet met het oog op de Champions League-tickets. Die Werkself stijgt naar de derde plek met 55 punten.

RB Leipzig - Union Berlin 1-2
RB Leipzig is nog allerminst zeker van deelname aan de Champions League volgend seizoen. De ploeg van Domenico Tedesco kwam kort na rust nog wel op voorsprong tegen Union Berlin via Yussuf Poulsen, maar kort voor tijd was de gelijkmaker van Sven Michel een forse tegenvaller. Daar bleef het niet bij: Kevin Behrens dompelde Leipzig in rouw. Die Roten Bullen blijven steken op 54 punten, zien Leverkusen voorbij steken en weten de hete adem van Freiburg in de nek.

SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach 3-3
Het Freiburg van Mark Flekken verzuimde om volop te profiteren van de misstap van Leipzig door een 3-3 gelijkspel tegen Borussia Mönchengladbach. De Oranje-doelman kreeg al snel twee goals om de oren, waarvan één uit een penalty, maar na de pauze kwam Freiburg terug. Vincenzo Grifo maakte vanaf de strafschopstip de aansluitingstreffer, waarna Christian Günter gelijk maakte. Philipp Leinhart leek na tachtig minuten de matchwinner te worden, maar Lars Stindl klopte Flekken in blessuretijd met een kopbal. Freiburg komt daardoor op 52 punten, twee minder dan Leipzig.